Ποιες αποδείξεις «μετράνε» το 2013

0
Ανατροπές για τους φορολογούμενους φέρνει το νέο φορολογικό που ψηφίστηκε αργά το Βράδυ της Παρασκευής από τη βουλή.  
Στη νέα λίστα της εφορίας έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το ποιες “περνάνε” και ποιες όχι ενώ κρύβονται παγίδες που μπορεί να οδηγήσουν στην πληρωμή έξτρα φόρου 22% για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, σύμφωνα με το Εθνος.
untitled_39

  Με το νέο καθεστώς αφαιρούνται από τη λίστα προϊόντα και υπηρεσίες που απορροφούν μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού και γίνεται προσθήκη άλλων.

Ποιες αποδείξεις είναι “άχρηστες”

Ενοίκια, ύδρευση, δημοτικά τέλη, αποχετεύσεις, υπηρεσίες κοινοχρήστων, ηλεκτρισμός, υγραέριο-φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες, νοσοκομειακή περίθαλψη, αγορά αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μοτοσικλετών  εισιτήρια σε τρένα, αεροπλάνα, πλοία, αστικές συγκοινωνίες  ταχυδρομικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες  δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων  ασφάλιστρα κατοικίας, υγείας, μεταφορών  φωτοβολταϊκά.

Επίσης, με τη νέα ρύθμιση – επιβάλλεται φορολογική «ποινή» 22% σε όσους δεν συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων  – η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει πέλον για ετησια ποσά εισοδήματος μέχρι 42.000 ευρώ.

Οσοι έχουν παραπάνω θα πρέπει να συγκεντρώνουν επιπλέον αποδείξεις συνολικής αξίας 10.500 ευρώ

Πηγή: newsit.gr

Share.

Comments are closed.